Forum Wędkarstwo i Kucharstwo Strona Główna
  Obecny czas to Wto 22:05, 11 Gru 2018   

Forum Wędkarstwo i Kucharstwo Strona Główna -> Zakąski

Śledż po grecku

  Autor    Temat Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Bizone
Administrator



Dołączył: 26 Lip 2005
Posty: 43 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Śledż po grecku

Śledż po grecku


Składniki:
1kg-cebuli
80dkg-matiasa
1kg-marchewki
2-sloiczki przecieru pomidorowego
1-lyzka cukru
2 łyżki octu spirytusowego
5 liści laurowych
12 ziaren pieprzu czarnego
15 ziaren ziela angielskiego
sól, pieprz mielony,
olej


Sposób wykonania:
Cebulę przekroić na pół następnie w plastry, pokrojoną dusić na oleju, aż się wyzłoci, doprawić sola i mielonym pieprzem wystudzić. Marchewkę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, posolić, popieprzyć i dusić na oleju aż zmięknie, wystudzić.


Zalewa:

2 słoiczki koncentratu wymieszać z łyżką cukru, octem,liściami laurowymi, zielem angielskim, na koniec dodać 2-3 łyżki wody i gotować około 10 min na bardzo malutkim ogniu w tym czasie gdy się gotuje zalewa przygotowujemy śledzie kroimy na paski lub kostkę ,wszystkie składniki po wystudzeniu razem wymieszać razem z wystudzoną zalewą ..robimy dzień przed podaniem


Post został pochwalony 0 razy

Post Czw 11:46, 27 Paź 2005 
 Zobacz profil autora    
  Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu

Skocz do:  


Last Thread | Next Thread  >

Zasady:
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

 

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB Š 2001 phpBB Group

phpBB Template by Vereor.

Web Templates
Web Design Templates Š