Forum Wędkarstwo i Kucharstwo Strona Główna
  Obecny czas to Sob 7:10, 20 Kwi 2024   
Wędkarstwo i Kucharstwo Forum Index
Forum Wędkarstwo i Kucharstwo Strona Główna -> Desery
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości

Emotikony
;D ^^ Blue_Light_Colorz_PDT_03 Blue_Light_Colorz_PDT_04
Blue_Light_Colorz_PDT_05 :D Blue_Light_Colorz_PDT_07 Blue_Light_Colorz_PDT_08
Blue_Light_Colorz_PDT_09 Blue_Light_Colorz_PDT_10 Blue_Light_Colorz_PDT_11 Blue_Light_Colorz_PDT_12
Blue_Light_Colorz_PDT_13 Blue_Light_Colorz_PDT_14 :) Blue_Light_Colorz_PDT_16
Blue_Light_Colorz_PDT_17 Blue_Light_Colorz_PDT_18 ;) Blue_Light_Colorz_PDT_20
Więcej Ikon
 Kolor:  Rozmiar: Zamknij Tagi
Opcje
HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
 
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:  
Topic Review
Bizone Bavarois ryżowe z sosem czekoladowym


Składniki na 4 porcje:
190g ryżu (ok.10 łyżek )
4 listki żelatyny ( 3g listek ) lub 2 łyżki sypkiej
1,65ml mleka
125ml śmietany
2,5 łyżki Amaretto lub inny likier migdałowy
1 łyżeczka ekstraktu wanilii
1,5 łyżki cukru
30g oczyszczonych migdałów
125ml sosu czekoladowego


Sposób wykonania:
Ryż ugotować w osolonej wodzie, aż będzie miękki. Żelatynę przez parę minut moczymy w mleku, następnie podgrzewamy mieszając, aż do rozpuszczenia. Mieszamy cukier z mlekiem, wsypujemy ryż i pozostawiamy pod przykryciem do ostygnięcia.
Śmietanę ubić na sztywno i wymieszać z zimnym ryżem, likierem i ekstraktem wanilii.

Bavarois przełożyć do czarek na budyń i chłodzić w lodówce całą noc.
Wrzucić migdały na suchą patelnię i prażyć aż zbrązowieją. Sos można kupić gotowy lub rozpuścić czekoladę ze śmietaną. Bavarois uwalniamy z salaterki na talerzyk, ostrożnie podważając ostrym końcem noża.
Podawać z sosem czekoladowym i prażonymi migdałami.



Smacznego!

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB Š 2001 phpBB Group

phpBB Template by Vereor.

Web Templates
Web Design Templates Š