Forum Wędkarstwo i Kucharstwo Strona Główna
  Obecny czas to Sob 6:43, 27 Kwi 2024   
Wędkarstwo i Kucharstwo Forum Index
Forum Wędkarstwo i Kucharstwo Strona Główna -> Zakąski
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości

Emotikony
;D ^^ Blue_Light_Colorz_PDT_03 Blue_Light_Colorz_PDT_04
Blue_Light_Colorz_PDT_05 :D Blue_Light_Colorz_PDT_07 Blue_Light_Colorz_PDT_08
Blue_Light_Colorz_PDT_09 Blue_Light_Colorz_PDT_10 Blue_Light_Colorz_PDT_11 Blue_Light_Colorz_PDT_12
Blue_Light_Colorz_PDT_13 Blue_Light_Colorz_PDT_14 :) Blue_Light_Colorz_PDT_16
Blue_Light_Colorz_PDT_17 Blue_Light_Colorz_PDT_18 ;) Blue_Light_Colorz_PDT_20
Więcej Ikon
 Kolor:  Rozmiar: Zamknij Tagi
Opcje
HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
 
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:  
Topic Review
Bizone Śledż po grecku


Składniki:
1kg-cebuli
80dkg-matiasa
1kg-marchewki
2-sloiczki przecieru pomidorowego
1-lyzka cukru
2 łyżki octu spirytusowego
5 liści laurowych
12 ziaren pieprzu czarnego
15 ziaren ziela angielskiego
sól, pieprz mielony,
olej


Sposób wykonania:
Cebulę przekroić na pół następnie w plastry, pokrojoną dusić na oleju, aż się wyzłoci, doprawić sola i mielonym pieprzem wystudzić. Marchewkę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, posolić, popieprzyć i dusić na oleju aż zmięknie, wystudzić.


Zalewa:

2 słoiczki koncentratu wymieszać z łyżką cukru, octem,liściami laurowymi, zielem angielskim, na koniec dodać 2-3 łyżki wody i gotować około 10 min na bardzo malutkim ogniu w tym czasie gdy się gotuje zalewa przygotowujemy śledzie kroimy na paski lub kostkę ,wszystkie składniki po wystudzeniu razem wymieszać razem z wystudzoną zalewą ..robimy dzień przed podaniem

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB Š 2001 phpBB Group

phpBB Template by Vereor.

Web Templates
Web Design Templates Š