Forum Wędkarstwo i Kucharstwo Strona Główna
  Obecny czas to Śro 15:04, 08 Maj 2024   
Wędkarstwo i Kucharstwo Forum Index
Forum Wędkarstwo i Kucharstwo Strona Główna -> Zupy
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości

Emotikony
;D ^^ Blue_Light_Colorz_PDT_03 Blue_Light_Colorz_PDT_04
Blue_Light_Colorz_PDT_05 :D Blue_Light_Colorz_PDT_07 Blue_Light_Colorz_PDT_08
Blue_Light_Colorz_PDT_09 Blue_Light_Colorz_PDT_10 Blue_Light_Colorz_PDT_11 Blue_Light_Colorz_PDT_12
Blue_Light_Colorz_PDT_13 Blue_Light_Colorz_PDT_14 :) Blue_Light_Colorz_PDT_16
Blue_Light_Colorz_PDT_17 Blue_Light_Colorz_PDT_18 ;) Blue_Light_Colorz_PDT_20
Więcej Ikon
 Kolor:  Rozmiar: Zamknij Tagi
Opcje
HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
 
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:  
Topic Review
Bizone Ayam - zupa z kurczaka


Porcja dla 6 osób. Czas przygotowania 1 godz. 15 min.

Składniki:



* 400 g kurczaka (uda lub piersi)
* 1,5 łyżeczki zmielonego świeżego imbiru,
* 2 ząbki czosnku,
* 1 łyżeczka kolendry,
* 1/2 łyżeczki kminku,
* 1/2 łyżeczki kurkumy,
* 1 łyżeczka pieprzu,
* 1,4 l wody,
* 1 laska cynamonu
* 4 goździki
* 4 ziarenka kardamonu
* 1 cebula
* 2 łyżeczki cytronelli
* 2 jajka
* 2 kartofle
* 1 szalotka
* 1 cebula dymka, liście kolendry lub natki
* 3 łyżki oleju do smażenia.


Przygotowanie:


1. Imbir i czosnek obrać, a następnie utrzeć w moździerzu.

2. Kurczaka przełożyć do dużej miski. Dobrze wymieszać z imbirem, czosnkiem, kolendra, kminkiem, kurkumą, pieprzem i 200 ml wody.

3. Cebule pokroić na cieniutkie plasterki. Olej rozgrzać w garnku, dodać cynamon, goździki, ziarenka kardamonu oraz cebule. Dobrze przyrumienić, a następnie dodać kurczaka i smażyć przez 10 min. Dodać cytronelle oraz 1,2 l wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować kurczaka, aż będzie miękki (ok. 45 min.).

4. Ugotować jajka i kartofle. Kurczaka wyjąć z zupy, ostudzić, a następnie posiekać na kawałki. Jajka i kartofle podzielić na ćwiartki. Cebule dymka drobno posiekać. Szalotkę pokroić na plasterki i lekko podsmażyć.

5. Posiekanego kurczaka, jajka i kartofle przełożyć do miseczek lub głębokich talerzy i zalać zupa. Przybrać szalotką, cebulkami dymkami i liśćmi kolendry lub pietruszki.
6. Jeść ile wlezie Blue_Light_Colorz_PDT_07



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB Š 2001 phpBB Group

phpBB Template by Vereor.

Web Templates
Web Design Templates Š