Forum Wędkarstwo i Kucharstwo Strona Główna
  Obecny czas to Pon 14:44, 06 Maj 2024   
Wędkarstwo i Kucharstwo Forum Index
Forum Wędkarstwo i Kucharstwo Strona Główna -> Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości

Emotikony
;D ^^ Blue_Light_Colorz_PDT_03 Blue_Light_Colorz_PDT_04
Blue_Light_Colorz_PDT_05 :D Blue_Light_Colorz_PDT_07 Blue_Light_Colorz_PDT_08
Blue_Light_Colorz_PDT_09 Blue_Light_Colorz_PDT_10 Blue_Light_Colorz_PDT_11 Blue_Light_Colorz_PDT_12
Blue_Light_Colorz_PDT_13 Blue_Light_Colorz_PDT_14 :) Blue_Light_Colorz_PDT_16
Blue_Light_Colorz_PDT_17 Blue_Light_Colorz_PDT_18 ;) Blue_Light_Colorz_PDT_20
Więcej Ikon
 Kolor:  Rozmiar: Zamknij Tagi
Opcje
HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
 
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:  
Topic Review
Bizone Jabłecznik extra

Składniki:
1 kg jabłek antonówek,
25 dag mąki,
25 dag cukru,
4 jaja,
pół paczki proszku do pieczenia,
1 olejek cytrynowy.

Sposób przyrządzenia:

Tortownicę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Jabłka pokrajać w drobne plasterki i wyłożyć nimi tortownicę. Utrzeć jaja z cukrem, dodać olejek i mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić. Ciasto wlać na jabłka. Piec ok. 90 - 120 min.
Mam nadziję że ząbki nie bolą Blue_Light_Colorz_PDT_07

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB Š 2001 phpBB Group

phpBB Template by Vereor.

Web Templates
Web Design Templates Š