Forum Wędkarstwo i Kucharstwo Strona Główna
  Obecny czas to Pią 19:03, 26 Kwi 2024   
Wędkarstwo i Kucharstwo Forum Index
Forum Wędkarstwo i Kucharstwo Strona Główna -> Napoje
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości

Emotikony
;D ^^ Blue_Light_Colorz_PDT_03 Blue_Light_Colorz_PDT_04
Blue_Light_Colorz_PDT_05 :D Blue_Light_Colorz_PDT_07 Blue_Light_Colorz_PDT_08
Blue_Light_Colorz_PDT_09 Blue_Light_Colorz_PDT_10 Blue_Light_Colorz_PDT_11 Blue_Light_Colorz_PDT_12
Blue_Light_Colorz_PDT_13 Blue_Light_Colorz_PDT_14 :) Blue_Light_Colorz_PDT_16
Blue_Light_Colorz_PDT_17 Blue_Light_Colorz_PDT_18 ;) Blue_Light_Colorz_PDT_20
Więcej Ikon
 Kolor:  Rozmiar: Zamknij Tagi
Opcje
HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
 
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:  
Topic Review
Bizone Mocna wiśniowa nalewka Blue_Light_Colorz_PDT_09

Składniki:
Dojrzałe wiśnie,
spirytus.

Sposób przyrządzenia:

Gąsior czysty i suchy, napełnić dojrzałymi, ciemnymi wiśniami. W 1/3 części owoców zostawić pestki. Całość zalać do pełna spirytusem i odstawić na 4, max. 5 tygodni w ciemne miejsce. Po tym czasie zlać spirytus. Owoce włożyć w czysty płócienny worek (dość gęsty) i wycisnąć sok. Odciśnięty sok zostawić w słoju na 24 h do sklarowania.

Na drugi dzień sklarowany sok wymieszać z odlanym spirytusem. Rozlać do butelek i szczelnie zamknąć. Butelki z nalewką wstawić do piwnicy na co najmniej rok. Blue_Light_Colorz_PDT_20

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB Š 2001 phpBB Group

phpBB Template by Vereor.

Web Templates
Web Design Templates Š