Forum Wędkarstwo i Kucharstwo Strona Główna
  Obecny czas to Sob 1:23, 27 Kwi 2024   
Wędkarstwo i Kucharstwo Forum Index
Forum Wędkarstwo i Kucharstwo Strona Główna -> Alkohole
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości

Emotikony
;D ^^ Blue_Light_Colorz_PDT_03 Blue_Light_Colorz_PDT_04
Blue_Light_Colorz_PDT_05 :D Blue_Light_Colorz_PDT_07 Blue_Light_Colorz_PDT_08
Blue_Light_Colorz_PDT_09 Blue_Light_Colorz_PDT_10 Blue_Light_Colorz_PDT_11 Blue_Light_Colorz_PDT_12
Blue_Light_Colorz_PDT_13 Blue_Light_Colorz_PDT_14 :) Blue_Light_Colorz_PDT_16
Blue_Light_Colorz_PDT_17 Blue_Light_Colorz_PDT_18 ;) Blue_Light_Colorz_PDT_20
Więcej Ikon
 Kolor:  Rozmiar: Zamknij Tagi
Opcje
HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
 
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:  
Topic Review
Bizone Na początek likierek Blue_Light_Colorz_PDT_20



Składniki:

* 50 dag śliwek
* szklanka wody
* 30 dag cukru
* ½ l spirytusu


Wykonanie:

Owoce umyć, pokroić na połówki (wyjąć pestki), pokroić na kawałki, zmiksować w mikserze. Powstałe piure przelać do gąsiorka, zalać przegotowaną (z cukrem), ostudzoną wodą oraz spirytusem. Zakorkować i pozostawić na kilka dni. Następnie przelać do butelek przez lejek z gazą, zakorkować i pozostawić na kilka miesięcy w ciemnym chłodnym miejscu. Butelki powinny być z ciemnego szkła. Butelki należy dokładnie umyć, wyparzyć, osuszyć i przelać wódką.


W ten sam sposób zachowując proporcje, można przygotować likier morelowy lub brzoskwiniowy.


Miłego chlania Blue_Light_Colorz_PDT_07 Blue_Light_Colorz_PDT_05

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB Š 2001 phpBB Group

phpBB Template by Vereor.

Web Templates
Web Design Templates Š