Forum Wędkarstwo i Kucharstwo Strona Główna
  Obecny czas to Sob 17:26, 20 Kwi 2024   
Wędkarstwo i Kucharstwo Forum Index
Forum Wędkarstwo i Kucharstwo Strona Główna -> Desery
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości

Emotikony
;D ^^ Blue_Light_Colorz_PDT_03 Blue_Light_Colorz_PDT_04
Blue_Light_Colorz_PDT_05 :D Blue_Light_Colorz_PDT_07 Blue_Light_Colorz_PDT_08
Blue_Light_Colorz_PDT_09 Blue_Light_Colorz_PDT_10 Blue_Light_Colorz_PDT_11 Blue_Light_Colorz_PDT_12
Blue_Light_Colorz_PDT_13 Blue_Light_Colorz_PDT_14 :) Blue_Light_Colorz_PDT_16
Blue_Light_Colorz_PDT_17 Blue_Light_Colorz_PDT_18 ;) Blue_Light_Colorz_PDT_20
Więcej Ikon
 Kolor:  Rozmiar: Zamknij Tagi
Opcje
HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
 
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:  
Topic Review
TRX SKŁADNIKI:

Ciasto:
- 3/4 szklanki gęstej śmietany
- 1 cukier waniliowy
- 1 masło extra
- 2 jajka całe
- 2 żółtka
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 3/4 kg mąki

Krem:
- 2 żółtka
- 1 szklanka cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 szklanka mleka
- 1 kostka masła
- spirytus

Przygotowanie:

Ciasto:

Z powyższych składników ugnieść ciasto (musi być elastyczne). Włożyć do lodówki na 2 godzinki. Potem cienko rozwałkować, ciąć paski 2 centymetrowe i nawijać w foremki. Piec w nagrzanym piekarniku.

Krem:

żółtka z mlekiem zmiksować, dodać cukier, mąkę - wymieszać wszystko. Ugotować gęsty budyń. Po ostygnięciu utrzeć z kostką masła. Na koniec dodać spirytus (w ilości według uznania). Budyń można ugotować gotowy, ale dodać połowę mleka niż w przepisie (2 porcje budyniu na 1 porcję mleka) i utrzeć z masłem i spirytusem.
Rurki przed napełnieniem udekorować polewą czekoladową. Ja rozpuszczam czekoladę gorzką ze śmietaną.

To wszystko życzę smacznego :).

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB Š 2001 phpBB Group

phpBB Template by Vereor.

Web Templates
Web Design Templates Š