Forum Wędkarstwo i Kucharstwo Strona Główna
  Obecny czas to Pią 15:48, 29 Mar 2024   
Wędkarstwo i Kucharstwo Forum Index
Forum Wędkarstwo i Kucharstwo Strona Główna -> Surówki i Sałatki
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości

Emotikony
;D ^^ Blue_Light_Colorz_PDT_03 Blue_Light_Colorz_PDT_04
Blue_Light_Colorz_PDT_05 :D Blue_Light_Colorz_PDT_07 Blue_Light_Colorz_PDT_08
Blue_Light_Colorz_PDT_09 Blue_Light_Colorz_PDT_10 Blue_Light_Colorz_PDT_11 Blue_Light_Colorz_PDT_12
Blue_Light_Colorz_PDT_13 Blue_Light_Colorz_PDT_14 :) Blue_Light_Colorz_PDT_16
Blue_Light_Colorz_PDT_17 Blue_Light_Colorz_PDT_18 ;) Blue_Light_Colorz_PDT_20
Więcej Ikon
 Kolor:  Rozmiar: Zamknij Tagi
Opcje
HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
 
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:  
Topic Review
Bizone Sałatka przedwiosenna

Porcje: 2-3
Koszt: 8 zł
Prosta w wykonaniu
Czas wykonania: 20 min.
Kaloryczność: mało



Składniki:



- 3-4 liście sałaty lodowej,
- 1 cykoria,
- kilka łodyg selera naciowego,
- garść kiełków ulubionych rodzajów,
- garść orzechów włoskich,
- 2-3 śliwki suszone ( tym razem kalifornijskie),
- zielone wąsy wszelkich jarzyn ( w tym wypadku zielony czubek cebuli i czosnku),
- sos vinagrette (link do sosu).


Jak przyrządzić?

1) Sałatę i cykorię rwiemy palcami na drobne kawałki. Z łodyg selera ściągamy grubsze włókna i kroimy na dość drobne kawałki. Śliwki również.

2) Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i dorzucamy do nich kiełki.

3) Schładzamy w lodówce przez chwilę. Bezpośrednio przed wydaniem mieszamy dłońmi, wlewając sos vinegrette. Ci, którzy wolą delikatniejsze doprawianie, mogą użyć sosu włoskiego.





Jak podawać
Można ją jeść z bułką - jak solidny zastrzyk świeżości - koncentrując się wyłącznie na tym smaku. Może być dodatkiem do drugiego dania.

Uwagi:
To oczywiście bazowa propozycja. Można użyć wielu innych nasion, orzechów i sałat. Do sosu można dołożyc nieco więcej cukru, niż to jest podane w przepisie.

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB Š 2001 phpBB Group

phpBB Template by Vereor.

Web Templates
Web Design Templates Š