Forum Wędkarstwo i Kucharstwo Strona Główna
  Obecny czas to Sob 4:59, 20 Kwi 2024   

Forum Wędkarstwo i Kucharstwo Strona Główna -> Coś dla Wegetarian

Kawior z oberżyny

  Autor    Temat Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Bizone
Administrator



Dołączył: 26 Lip 2005
Posty: 43 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Kawior z oberżyny

Kawior z oberżyny


Składniki:
2-3 oberżyny
4 łyżki oleju z oliwek
2 łyżki soku z cytryny
2 ząbki czosnku
10 oliwek bez pestek
sól i pieprz

Sposób wykonania:

Nagrzać piekarnik do 180°C i umieścić oberżyny na 30 minut. Obracać podczas pieczenia. Gdy skórka się pomarszczy i zmieni kolor na jasnobrązowy, wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do ostygnięcia. Wycisnąć czosnek i pokroić oliwki .Oberżyny przekroić na pół, łyżką wydobyć miąższ, rozgnieść, dodać olej, sok z cytryny, sól i wyciśnięty czosnek. Wymieszać z oliwkami i doprawić do smaku. Przechowywać w lodówce i zimne podawać do: falafel, pieczonych ziemniaków, na kanapki, do sałatek,...


Post został pochwalony 0 razy

Post Czw 12:15, 27 Paź 2005 
 Zobacz profil autora    
  Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu

Skocz do:  


Last Thread | Next Thread  >

Zasady:
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

 

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB Š 2001 phpBB Group

phpBB Template by Vereor.

Web Templates
Web Design Templates Š